Δημοκρατική αντιπαράθεση... για νέους

Κατηγορία: Το Κέντρο

Πώς προστατεύεται η προσωπικότητα στα νέα μέσα επικοινωνίας, ποιοι είναι όροι πολιτικής αντιπροσώπευσης και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, πώς η πολιτική συμμετοχή επηρεάζει την εθνική και ευρωπαϊκή ταυτότητα, ποιες είναι οι προκλήσεις που γέννησε το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα; Ερωτήματα που απασχολούν τον δημόσιο βίο, ωστόσο η κοινή γνώμη μοιάζει εγκλωβισμένη σε ακραίες φωνές και στερεότυπα, χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις, όπως αυτές μπορούν να αναζητηθούν στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέοι πολίτες και Σύνταγμα», που έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο από το Ιδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου - Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), επιδιώκει να καλλιεργήσει «δεξιότητες θεσμικής σκέψης και επιχειρηματολογίας» όπως μεστά συμπυκνώνει και απευθύνεται στη νέα γενιά πολιτών, ηλικίας 22-30 ετών. Ποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο; Γυναίκες, νέες και κατά κύριο λόγο φοιτήτριες.

27 Μαΐου 2020: Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων: Θεωρία και Πρακτική Εφαρμογή

Κατηγορία: Σεμινάρια

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων: Θεωρία και Πρακτική Εφαρμογή», στις 27/05/2020, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.

13-14 Μαΐου 2020: Παράσταση του Δικηγόρου κατά τη Διαδικασία της Διαμεσολάβησης, Νόμος 4640/2019, η Εφαρμογή στην Πράξη

Κατηγορία: Σεμινάρια

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Παράσταση του Δικηγόρου κατά τη Διαδικασία της Διαμεσολάβησης, Νόμος 4640/2019, η Εφαρμογή στην Πράξη», στις 13 και 14/05/2020, ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok