Άρθρα

Εκτύπωση

Εργαστήριο για Δικαστές

Γράφτηκε από τον/την cecl. Κατηγορία: Το Κέντρο

To Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου (www.cecl.gr) διοργανώνει μονοήμερο εργαστήριο με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των δικαστών για την εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη δικαστική πρακτική.

Το εργαστήριο θα εστιάσει: α) στην εφαρμογή του Χάρτη στη δικαστική πρακτική, β) στη συσχέτιση των διατάξεων του Χάρτη με τις αρχές της ΕΣΔΑ και την εθνική νομοθεσία, γ) στη πρακτική εφαρμογή του Χάρτη σε μελέτες περίπτωσης.

Καλούμε δικαστές με εμπειρία 3-5 έτη να υποβάλλουν την εκδήλωση ενδιαφέροντός τους (επισυνάπτεται η δήλωση συμμετοχής), έως την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Η καινοτομία των εργαστηρίων είναι η έμφαση στην πρακτική προσέγγιση του θέματος. Τα εργαστήρια θα έχουν διαδραστικό χαρακτήρα και προϋποθέτουν την ενεργητική συμμετοχή των συμμετεχόντων και τη συμμετοχή σε ομάδες εργασίες όπου θα συζητηθούν μελέτες περίπτωσης. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επικοινωνήστε με την υπεύθυνη έργου, Άννυ Καμαριώτη, στα τηλέφωνα 210 3623506 και 210 3623634 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τόπος: Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, Ακαδημίας 43 (3ος όροφος), Αθήνα

Χρόνος: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, ώρα 10:30 – 17:30

Γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνικά

Διαθεσιμότητα: 20 θέσεις για Έλληνες δικαστικούς λειτουργούς με ενασχόληση σε συναφή θέματα – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δηλώσεις συμμετοχής έως: 27 Σεπτεμβρίου 2017

Κόστος: Χωρίς κόστος

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Δήλωση δικαστές.docx)Δήλωση δικαστές.docx[ ]91 Kb
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok