Εκτύπωση

18 Δεκεμβρίου 2018: Η νομιμοποίηση του Δικηγόρου ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων (ΔΔ και ΣτΕ) και των Διοικητικών Αρχών

Κατηγορία: Σεμινάρια

 

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η νομιμοποίηση του Δικηγόρου ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων (ΔΔ και ΣτΕ) και της διοίκησης», στις 18/12/2018, ημέρα Τρίτη, και ώρες 16:00-21:00.

 

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους και δικαστικούς λειτουργούς.

 

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξέταση ζητημάτων, τα οποία ανακύπτουν στην καθημερινή νομική πρακτική και σχετίζονται με τη νομιμοποίηση του πληρεξουσίου Δικηγόρου ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων (ΔΔ και ΣτΕ) αλλά και των διοικητικών αρχών ενώπιον των οποίων ο Δικηγόρος εμφανίζεται εκπροσωπώντας τον πελάτη του. Εξετάζεται το θεωρητικό και νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα ζητήματα με ταυτόχρονη εξέταση επίκαιρης σχετικής νομολογίας και διοικητικής πρακτικής, όπου υφίσταται.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

- Η έννομη σχέση του Δικηγόρου με τον εντολέα του και οι ρυθμίσεις του Κώδικα Δικηγόρων
- Η αντιπροσώπευση κατά τον ΑΚ και η σχέση της με τη νομιμοποίηση του Δικηγόρου
- Η δικαστική πληρεξουσιότητα ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων
- Η δικαστική πληρεξουσιότητα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας
- Η νομιμοποίηση του Δικηγόρου κατά την εκπροσώπηση του πελάτη του ενώπιον των διοικητικών αρχών γενικότερα και σε ειδικά θέματα (εκπροσώπηση αλλοδαπών)

 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ιωάννης Ελ. Κοϊμτζόγλου, Δικηγόρος ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, Δρ. Ν. Δημοσίου Δικαίου, Επικεφαλής τμήματος Διοικητικού Δικαίου σε δικηγορική εταιρεία του ΔΣΑ, Διδάσκων στο ΕΑΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του Σεμιναρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Κοϊμτζόγλου_Seminar Outline.pdf)Κοϊμτζόγλου_Seminar Outline.pdf[ ]187 Kb
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Registration Form.doc)Registration Form.doc[ ]223 Kb
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok