Εκτύπωση

16 Οκτωβρίου 2019: Η προσωρινή δικαστική προστασία στη διοικητική δίκη

Κατηγορία: Σεμινάρια

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η προσωρινή δικαστική προστασία στη διοικητική δίκη», στις 16/10/2019, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.

 

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς και λοιπούς νομικούς της πράξης που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο σύστημα προσωρινής δικαστικής προστασίας στη διοικητική δίκη στην Ελλάδα.

 

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η πλήρης παρουσίαση των διαφορετικών συστημάτων προσωρινής δικαστικής προστασίας στο ελληνικό διοικητικό δικονομικό δίκαιο, σε διαφορές ουσίας και στην ακυρωτική δίκη, καθώς και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Επίσης, το σεμινάριο στοχεύει και στην ενημέρωση σχετικά με το σύστημα προσωρινής δικαστικής προστασίας στο πεδίο των δημοσίων συμβάσεων, υπό το νέο καθεστώς του ν.4412/2016.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

- Συστήματα προσωρινής δικαστικής προστασίας στη διοικητική δίκη στην Ελλάδα

- Το Σύστημα του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (άρθρα 200-215 ΚΔΔικ)

- Η Προσωρινή Δικαστική Προστασία στην Ακυρωτική Δίκη

- Η Προσωρινή Δικαστική Προστασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο

- Η Προσωρινή Δικαστική Προστασία στο πεδίο των Δημόσιων Συμβάσεων (Ν.4412/2016) 

 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Δρ. Άννα Τσιφτσόγλου, LLM (Berkeley), Δικηγόρος ΠαρΑρείω Πάγω, Λέκτορας European Law & Governance School (ELGS)  

Η Άννα Τσιφτσόγλου είναι διδάκτωρ δημοσίου δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών. Διετέλεσε μεταδιδακτορική υπότροφος στα Πανεπιστήμια Princeton, ΗΠΑ και London School of Economics (LSE), με αντικείμενο τη συνταγματική αλλαγή σε χώρες της ευρωζώνης μετά την οικονομική κρίση. Διδάσκει μαθήματα ευρωπαϊκού και συγκριτικού δημοσίου δικαίου στην Ευρωπαϊκή Σχολή Δικαίου και Διακυβέρνησης (ELGS) στην Αθήνα. Επίσης, είναι μαχόμενη δικηγόρος, εισηγήτρια σε πλήθος διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων και συγγραφέας πολλών μελετών στο ευρύτερο πεδίο του δημοσίου δικαίου, όπως και της επιστημονικής μονογραφίας «Δημόσια Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα» (Σάκκουλας, 2015).

 

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του Σεμιναρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok